Wat kunnen wij voor u betekenen?
Occasions
Schadeherstel
Werkplaats
APK in Rotterdam bij Zuidervaart Auto’s
Rotterdam

Apk-keuring vlakbij Rotterdam door Zuidervaart Auto’s

Verloopt de APK van uw auto binnenkort? Voor veel autobezitters is de APK keuring een spannend moment. Komt de auto door de keuring heen? Zijn er hoge kosten verbonden aan eventuele reparaties? Wij begrijpen als geen ander dat u met deze vragen rondloopt. Bij Zuidervaart Auto's vertellen we u eerst welke reparaties er nodig zijn en de kosten die er aan verbonden zijn, voordat wij overgaan tot actie. Zo heeft en houdt u altijd de regie in handen en komt u niet onnodig voor verrassingen te staan.

Plan nu uw Apk-keuring in

Wat is een Apk-keuring?

Maar wat is die Apk-keuring nu precies? En wat wordt er wél en niet gekeurd? De Apk-keuring is de Algemene Periodieke Keuring voor uw auto en is verplicht vanuit de overheid. Deze keuring is bedoeld om de veiligheid op de weg voor eenieder te waarborgen én bijzonder nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen.

Uw auto wordt dus ook uitsluitend gecontroleerd op factoren die van invloed zijn op de veiligheid en het milieu. Zaken die van belang zijn bij de levensduur van uw auto worden hier bijvoorbeeld niet in mee genomen.

Zuidervaart Auto’s is voor u de plek voor deze verplichte algemene periodieke keuring, in de omgeving van Rotterdam. Wanneer u uw auto door ons laat keuren, controleren wij de door de RDW vastgestelde factoren op slijtage en status:

 • Banden
 • Remmen
 • Verlichting
 • Carrosserie
 • Uitlaatgassen
 • Stuurrichting
 • Wielophanging
 • Schokdempers
 • Kentekenbewijs en andere documentatie

Hoe vaak moet u uw auto in Rotterdam Apk laten keuren?

Hoe vaak uw auto gekeurd dient te worden is afhankelijk van:

 • Brandstof waarop de auto rijdt
 • De datum waarop de auto’s voor het eerst de weg op ging
 • Gewicht van de auto

Rijdt uw auto op benzine? Dan geldt het volgende voor de APK keuring:

Vier jaar na de toelating van de auto, dient deze gekeurd te worden.
Hierna moet deze benzine auto, vier jaar lang, elke 2 jaar Apk gekeurd worden.
Als de auto al 8 jaar op de weg is, is een Apk-keuring elk jaar verplicht.

Voor elektrische auto’s gelden dezelfde perioden.

APK Keuring voor een Diesel auto

Dan is uw auto 3 jaar na de toelating weer aan de beurt voor een keuring. Na deze 3 jaar, wordt de auto elk jaar gekeurd.
Deze keuring wordt voor oudere auto’s eens per jaar uitgevoerd en voor nieuwere auto’s eens per 2 jaar, wel altijd door een erkende garage. We willen u er dan ook graag aan herinneren dat de Apk-keuring een momentopname is. Deze keuring biedt geen garantie voor de toekomst.

Wat zijn de gevolgen van een verlopen Apk-keuring?

Is uw huidige Apk-keuring vervallen? Dan kunt u beter geen meter meer rijden met de auto. U rijdt immers onverzekerd rond én riskeert een boete van €140,- exclusief administratiekosten.

Bent u op het moment van de verloopdatum niet in staat uw auto te laten keuren? Dan kunt u uw auto tijdelijk laten schorsen, dit betekent dat u noch verzekeringspremie noch de (potentiële) boete hoeft te betalen. Maar dit betekent uiteraard ook dat de auto thuis in Rotterdam stilstaat en geen meter meer mag rijden.

Is uw Apk verlopen maar heeft u een afspraak staan? Dan is natuurlijk de vraag hoe u van Rotterdam naar Zuidervaart Auto’s komt zonder onverzekerd rond te rijden en kans op een boete te riskeren. U kunt zich dan voor de dag van de afspraak WA-verzekeren. U mag dan naar de werkplaats rijden indien in u in bezit bent van een bevestiging van de afspraak en alleen die route rijden.

Apk-keuring inplannen?

Help mijn auto komt niet door de APK keuring, wat nu?

Wanneer uw auto niet slaagt voor de Apk-keuring, is het noodzakelijk reparaties/ vervangingen uit te laten voeren. Erkende garages zoals Zuidervaart Auto’s zullen u vertellen welke acties nodig zijn om uw auto wél door de Apk te laten komen en welke kosten hieraan zijn verbonden.

Nadat de nodige reparaties zijn uitgevoerd, kan de auto alsnog worden goedgekeurd.
Het is dan ook aan te raden om op tijd uw voertuig te laten keuren. Immers kan extra tijd voor de reparatie nodig zijn.

Neem contact op

Zuidervaart auto's logo
Zuidervaart auto's

Stel uw vraag

Apk-keuring | Rotterdam

Footerlogos
Zuidervaart auto's logo
Zuidervaart auto's
Bij Zuidervaart Auto’s altijd een top occasion die bij u past

Copyright © 2023 Zuidervaart auto's | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM