Wat kunnen wij voor u betekenen?
Occasions
Schadeherstel
Werkplaats
APK in Delft bij Zuidervaart Auto’s
Delft

Een APK-keuring voor uw auto laten uitvoeren door Zuidervaart Auto’s in Delft

Als de APK-keuring van uw auto binnenkort verloopt wilt u natuurlijk niets liever dan uw auto laten keuren door een ervaren team. En dat ervaren team vindt u bij Zuidervaart Auto's in Delft! Wij zijn al jarenlang gevestigd in Delft en keuren alle type en merken auto's. Wilt u ook weer veilig de weg op? Maak dan vandaag nog een afspraak met Zuidervaart Auto's om uw auto APK te laten keuren.

Plan nu uw nieuwe APK-Keuring

Wanneer is een APK-keuring nodig voor uw auto?

Hoe vaak een APK-keuring nodig is voor uw auto, hangt af van de auto. Sommige auto’s moeten elk jaar gekeurd worden, andere auto hoeven maar één keer per vier jaar gekeurd te worden. We vertellen je graag meer over de verschillen tussen auto’s. Allereerst wordt er een verschil gemaakt tussen auto’s die op benzine rijden en dieselauto’s. Zo moet een nieuwe benzineauto voor het eerst een APK-keuring ondergaan na vier jaar. Bij een dieselauto is dit na drie jaar. Voor een dieselauto geldt dat ze na de eerste APK-keuring, elk jaar gekeurd moeten worden. Bij auto’s die op benzine rijden moet de auto na de eerste keuring, elke twee jaar gekeurd worden. Is de auto acht jaar of ouder? Dan moet de auto elk jaar APK gekeurd worden.

Welke voertuigen hebben een APK-keuring nodig?

De APK-plicht geldt niet alleen voor personenauto’s, maar ook voor bedrijfswagens, bussen, motorrijtuigen met drie wielen en aanhangers met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kilogram. Dit zorgt ervoor dat caravans vaak geen APK-keuring nodig hebben, voor campers geldt de APK-plicht wel.

Welke criteria worden nagelopen bij de APK-keuring uitgevoerd door Zuidervaart Auto’s?

De APK-keuring staat voor algemene periodieke keuring en is een Europees verplichte autokeuring. Deze wet is opgesteld om niet alleen de veiligheid in het verkeer te verhogen, maar ook om het milieu zo goed mogelijk te beschermen.

Zuidervaart Auto’s in Delft voert APK-keuringen uit voor alle merken en type auto's. Bij een het APK keuren van een auto controleren wij altijd de volgende onderdelen:

  • Banden
  • Remmen
  • Verlichting
  • Carrosserie
  • Stuurrichting
  • Schokdempers
  • Uitlaatgassen
  • Wielophanging
  • Kentekenbewijs en andere documentatie

Wij bekijken per onderdeel of ze nog naar behoren werken. Mocht het zo zijn dat de onderdelen niet voldoende functioneren, doet dit afbreuk aan uw veiligheid op de weg. Zo brengt u niet alleen uzelf in gevaar maar ook de medeweggebruikers. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is er dus bij de wet vastgelegd dat de auto's periodiek nagekeken dienen te worden.

Zuidervaart Auto’s in Delft controleert en herstelt voor een geslaagde APK-keuring!

De APK-keuring is uitsluitend bedoeld om een auto te laten voldoen aan de wettelijk eisen en het behoud van de auto staat hier los van. Als wij tijdens de APK-keuring onderdelen tegenkomen die niet voldoen aan de gestelde normen, nemen wij altijd eerst contact met u op voordat wij beginnen aan de benodigde reparaties. Uiteraard is het van belang om de reparaties uit te voeren om de auto te laten slagen voor de APK, maar dit gaat altijd met u in overleg. Zo komt u nooit voor onverwachte verrassingen te staan!

Wilt u uw auto APK laten keuren in Delft voordat de huidige keuring afloopt? Dan bent u bij Zuidervaart Auto’s aan hét juiste adres! Wij zijn een deskundige garage die alle merken auto’s keurt, onderhoudt en herstelt! Heeft u uw auto bij Zuidervaart Auto’s gekocht? Dan is deze altijd voorzien van een nieuwe APK-keuring, vaak dient de auto na een jaar weer gekeurd te worden.

Heeft u verdere vragen over onze werkwijze of over de APK-keuring? Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer!

Neem contact op

Zuidervaart auto's logo
Zuidervaart auto's

Stel uw vraag

Apk-keuring | Delft

Footerlogos
Zuidervaart auto's logo
Zuidervaart auto's
Bij Zuidervaart Auto’s altijd een top occasion die bij u past

Copyright © 2023 Zuidervaart auto's | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM